lauantai 12. joulukuuta 2020

Hölmöläisten koronastrategia


Auts, mitenkä se nyt näin meni
 taas? Hallitus on linjalla: ”we didn’t see it coming” taaskaan. Pandemialakia ei pidennetty kesällä koska Folkhälsomyndigheten (FHM) arvioi että Ruotsiin ei tule sitä toista aaltoa, muille auktoriteetteja rakastaville lock downiin uskoneille raukoille sitä tosin povattiin. Eli nyt sitten aloitetaan lainteko joka tulee voimaan aikaisintaan maaliskuussa. Tällä lailla voidaan sitten sulkea kauppakeskuksia, ravintoloita ym. Ihmeellistä, kun FHM:n linja on (ollut) että tartunta ei juuri leviä kaupoissa tai kouluissa, vaan perheen sisällä, työpaikolla ja juhlatilaisuuksissa, jossa aikuiset nujuavat kylkikyljessä. Lapset eivät tartuta, basta. Kyseenalaista, useampi tuttu joilla on lapsia kouluiässä ovat epätoivoisia kun joko ovat saaneet tartunnan lapsiltaan tai odottavat näin tapahtuvan. Covid-19 on lievempi lapsilla ja aikuisilla mutta he voivat toimia tartunnan levittäjänä kuten muutkin tartunnan saaneet.

 

Hallituksen koronastrategia perustuu ideologisesti kaavailtuun luottamukseen, kansalaiset toimivat oikein yhteisen edun tavoittelussa. Ilman pakkoa tai seurauksia jos ohjeita ei noudateta. Tästä on kronikoinut Par Bauhn SvD:ssä (4/12), ja esittää että hallitus sekä FHM ovat ajaneet mahdollisimman anti-auktoritääristä linjaa, ehkä pelosta rinnastua poliisivaltioihin ja diktatuureihin. Itse olen taipuvainen uskomaan että hallituksen kohdalla on enemmänkin ns off-load decisions tilanne. Olen myös sitä mieltä että jos FHM olisi kuunnellut enemmän alan tutkijoita joilla on laajaa tietoa eri virus pandemien käyttäytymisestä niin ehkä FHM ei olisi joutunut umpikujaan jossa Tegnel joutuu kynsin hampain puolustelemaan aikaisempia päätöksiä. 

 

Media on toiminut tosi ammattitaidottomasti koko pandemian ajan. Journalistit hullaantuivat Tegneliin heti alkukättelyssä ja ottivat hyvin ivallisen suhtautumisen viroloogeihin ja immunoloogeihin jotka asettivat FHM suositukset kyseenalaisiksi. Mokomatkin hysteeriset alarmistit jotka antavat lausuntoja saadakseen apurahoja omaan tutkimukseen! Kerettiläiset oman edun ajajat! Paras ottaa TV-sohviin epidemiologeja, alalta miltä hyvänsa. Epidemiologi joka on väitellyt koirien diabeteksestä tarjoilee tietty hienommaksi pureskeltua tekstiä pandemiasta kansalle kuin virologian professori joka on tutkinut zonooseja pari viimeistä vuosikymmentä. Useammalla ns. expertillä on tietomäärä koronasta ja pandemiasta ollut kääntäen verrannollinen haluun esiintyä mediassa. 

 

Henkilökohtainen epilogi: Hieno ajatus tämä luottamus, että kaikki tekee oikein jos rauhallisesti ja kiltisti kehoittaa, pese käde ja pidä turvaväli! Omasta mielestäni kansalaisilla on ollut tarpeeksi aikaa oppia arvioimaan mikä välimatka muihin on ok, varsinkin pandemian aikana. Täytyy myöntää, että tämä lähentely kauppojen kassoilla ärsytti jo ennen kuin SARS-CoV-2:sta oli tietoakaan, mutta nyt siitä voi huomautella koronan varjolla. Moni valittaa että nuoriso ei piittaa rajoituksista, ja näin saattaa olla, mutta omat kokemukset on yksilöistä joita ei edes Brezhnevin aikaisessa duumassa voitu luokitella up-and-coming. Mutta se onkin oma storynsa. Stay healthy!

 

P.S Toinen aalto mutta onhan meillä neljä vuoden aikaa, ja kohta ollaan kesässä! 

Joshua Bell näyttää että aina ei tarvitse ottaa irti niin paljon kun rahkeet sietää vaan hyvä tulos tulee vähemmälläkin takomisella. Tästä esimerkkinä: The Four Seasons: Vivaldi Concerto In F Minor, Op 8 No.4.

Verratkaa tätä Nigel Kennedyn soittoon joka myös on taidonnäyte mutta aivan erilainen kuin Bellin versio. Kumpikin löytyy Spotifysta. 

 

Mutta ensin tovi Lucia- ja joulumusiikkia! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti