lauantai 7. joulukuuta 2013

Safframi-appelsiini jäätelö

En ole todelllakaan mikään pitoemäntä mutta tämä safframi-appelsiinijäätelö on varma kortti, ja tulos menee kaupaksi niin vieraille kuin omalle väelle.
Ajattelin kerrankin ottaa kuvan tästa kauniin keltaisesta jäätelösta mutta hakiessani kameraa oli joku jo käynyt kauhomassa kulhossa! Aika tavallista että amatöörien ottamat ruokakuvat ovat, jos ei kuvottavia, vähemmän imartelevia. En ole poikkeus.

En uskonut tämän tapahtuvan mutta tässä tulee recepti.
Safframi/appelsiini jäätelo
2 kananmunaa
2 dl tomusokeria
0.5 g safframia eli siis 1 pussi
4 rkl appelsiinituoremehu tiivistettä
3 dl vispikermaa

Kananmunat ja vispis tietysti luomua!

Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi. Murskaa safframi 1 tsk sokerin kanssa, ja kaada sekaan.
Lisää appesiinimehutiiviste, ei mitään makeaa litkuaa vaan kunnolla appelsiinin makuista.
Lisää kerma ja sekoita. Kaada jäätelökoneeseen ja huilaa tai surffaa n. 30 min. Valmista! Finito!


Tässä on tulos jota joku on käynyt rämpimässä 
sekä proffskuva 10 vuotta vanhasta ruokalehdestä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti