lauantai 7. joulukuuta 2013

Joulutähti

Ihmettelen vaan että minkä takia Suomessa on niin karut ikkunat joulun alla? Ei valoja, ei joulutähtiä, ei tuikun tuikkua ikkunassa pimeänä vuodenaikana jolloin valoa kaipaa. Pelätäänkö valosaastetta? 
Verhot, yleensä sälekaihtimet, ovat visusti kiinni, aivankuin tapahtumat asunnossa huippusalaisia tai sotaajan pimennys vielä voimassa. Miksi? Vai onko paperiset joulutontut ja keinolumi ikkunassa sittenkin parempi vaihtoehto kuin joka ikkunassa killuva joulutähti?

Olen todella tyytyväinen uusimpaan joulutähteen, nimeltään kurbits green. Tosin huomasin että se on matkustanut pitkän matkan ennen päätymistä täkäläiseen ikkunaan. Firma mainostaa että tuote on valmistettu "earth friendly way", vallan käsintehty Intiassa ottaen huomioon sekä ekologisia että sosiaalisia näkökulmia. Kuulostata rauhoittavalta, kenenkään ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa kulutushysteriassa. Montakohan rupia (tai mikä nyt saattaa olla Intian rahayksikkö) on maksettu intialaisnaisille jotka kasaavat näitä tähtiä aamusta iltaan jossain murjussa? 



Siinä sen nyt loistaa, matkalainen Intiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti