perjantai 6. tammikuuta 2017

T niin kuin Turhakkeessa

Ykköstila Suomen Luonnon järjestämän kilpailun vuoden 2016 turhakkeesta meni muovipussille. Ei päivääkään liian aikaisin. Onneksi olkoon näin jälkikäteen! www.suomenluonto.fi/kilpailut/vuoden-turhake/ 
Olen miettinyt että mikä (tai kuka..?) nousisi voittajaksi turhakekilvassa perhepiirissä? Kriteerinä pidän "mikä on (ehkä) tarpeellista mutta ei yltiömäisesti?" Säännöt soveltavat yksi ääni per nainen periaatetta. 
Voittaja on harvinaisen selvä: T-paita. Perustelu: T-paita on kuin invasiivinen laji joka syrjäyttää kotimaisen lajiston ja johtaa paidastolliseen monokulttruuriin. Rinnastettavana kaukasianjättiputkeen tai tappajaetanaan. 
T-paitoja esiintyy monissa eri muodoissa, esim virttynyt valkoinen pumpulinen joka on menettänyt kuosinsa jo ensimmäisessä pesussa. Missä näitä myydään?? Toinen variantti on urheilumalli, valmistetty jostain epämiellyvästä tekokuidusta joka haisee kissan virtsalle muutaman käyttökerran jälkeen. Ei puhdistu vaikka keittäisiä 18 molaarisessa rikkihapossa.
T-paitakannan aisoissapito vaatii jatkuvaa valpasta ja harjaantunutta silmää kun uusia yksilöitä ilmestyy salakavalasti kaappeihen ja pyykkikoriin. Ehdottomasti paras biotooppi näille turhakkeille on kaatopaikka. 

Ei käytä T-paitaa

2 kommenttia:

  1. mp

    hätkähin jo että alat luetella perheenjäseniä!
    (sukuun laajentaen vois onnistuakin)

    VastaaPoista
  2. Täytyy aina tehdä cost and benefit analyysi ja toistaiseksi ovat jääneet plussan puolelle. Vaikka sehän on aina riippuvainen siitä mitä algoritmiä käyttää :)

    VastaaPoista