lauantai 5. marraskuuta 2016

Epäaidot amaryllikset mullissa tralla laa

Siinä ne nyt ovat mullissa koko jengi; Antartica, Carmen, Exotica, Ice Queen ja Ambience. Kyseessä ei ole oopperat tain "aikuisten" filmien otsikot vaan ihan rehdit amaryllikset jotka itse asiassa eivät ole amarylliksiä, jos olen asian ymmärtänyt. Saa nyt joka tapauksessa nähdä kehittyykö näistä alokkaista kukkivia amarylliksiä jouluksi vai jääkö kuvien katseluksi tai vaikkapa lehdellä soitteluksi. 

Ja sitten jotain aivan muuta: Sain aika aidon vaikka yllättävän kommentin kun kysyin kenkäkaupassa onko Eccon "marssikengät" synteettiä vai nahkaa. Myyjä vakuutti että oojaa kyllä ovat nahkaa, Ecco on yksi maailman suurimmista nahan tuottajista. Pitäsikö olla impattu tai liikuttunut? Luulin että nahan "tuottaa" lehmät ja puhvelit mutta se ehkä on saivartelua. Mikä ero on iholla ja nahalla? Onko krotiilillä iho vai nahka? Kuulostaisi oudolta jos puhuttaisiin laukkuni on krokotiilin ihoa. Mikä joka syystä olisi inhottavaa ja ei tule koskaan tapahtumaan. 
    No, joka tapauksessa sanoin että nyt olisin mielummin halunnut juuri syntteetisiä jalkineita. Myyjä laittoi pää kenon ja kysyi että johtuuku tämä kengän painosta vai eettisestä kannanotosta. Mumisin jotain eettisyydestä ja silloin hän tokaisi: "Ooh, se on ihan OK, ymmärran kyllä, asuin vegaanin kanssa yhdessä monta vuotta". 



Etelä-Afrikkalainen Hippeastrum

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti