perjantai 11. marraskuuta 2016

Tapahtumarikas viikko

Trumppi yllätti ja Cohen checkasi ulos. Kun kuuntelee Cohenin viimeistä levytystä "You want it darker", joka ilmestyi viime kuun vaihteessa voisi kyynisellä tuulella käydä mielessä että sopivasti ajoitettu lanseeraus.

Itse olen tehnyt tuttavuutta la Bestian kanssa, aika intensiivinen kokemus, en ole aivan varma mitä pidän tästä. Vai olenko vain epävarma mitä mieltä pitäisi olla, kun en ole lukenut expertin arvostelua? La Bestia tuntuu siltä kun konvehtirasian ensimmäiset karkit, alussa hyvää mutta loppu on tunnettu. 


Pukor och trumpeter

"Governo" viittaa vanhaan tapaan jolla kyseinen viini tehdään Toscanassa. Eli siis ensimmäisen käymisen jälkeen lisätään toista rypälelajiketta, jossa on korkea sokeripitoisuus ja annetaan viinin käydä uudelleen. 


En voi olla mainitsematta toista tuttavuutta josta pidän kovasti. Bordeauxviini Chateau Quinsac, voimakas arominen ja aivan erityyppinen kuin kukkapuketti villisikaviini. Tämä ranskatar on iäkkäämpi ja hillitympi.


Ei kahta ilman kolmatta. 



Tämä pohjoisitalialainen Ghemme Piemontesta. Viini saavuttanut hienoisen 15-vuoden iän, rypäle on nebbiolo, tyypillinen Piemontelle ja joka yleensä on vinkki laatuviinistä, mutta en pitänyt tästä ollenkaan! Se tuoksui (haisi) ensin ummehtuneelle lapaselle eikä parantunut vaikka kuinka sai tekeytyä ilman kanssa. Väri oli ruosteenkaunis, vanhan viinin tapaan. En usko että laadussa oli mitään valittamista mutta maku oli jotenkin petrolimainen ja synteettinen -joten ei, ei, tämä ei todellakaan toiminut, mikä pettymys. Tätä viiniä oli kollega kehunut todelliseksi löydöksi joten hamstrasin sitä neljä pulloa. Pitää miettiä kuka tuttavapiirissä arvostaa tämän tyylistä viiniä, ja pistää pullot kiertoon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti