perjantai 9. kesäkuuta 2017

Säpinää nurkissa

Nyt voi vaan istuskella ulkona ja kuunnella luonnon ääniä, todella mahtavaa (mikä klichee..) mutta täyttä totta! Kotiin tullessa nokkavarpunen oli pihassa, todella hieno metallinkiiltävä uros. Varmaan hyvät geenit tarjolla. Ensimmäisen kerran pitkästä aikaa jopa palokärki kävi visiitillä ja useana iltana käki on kukkunut. Käpytikoilla pyyhkii todella hyvin ja ainakin kolme nuorukaista pyörii täällä nurkissa ja ahdistelee kovaäänisesti vanhempiaan jotka vaikuttavat kyllästyneiltä koko hommaan.  

Pöntöissä on kova sipinä ja kirjosieppojen lisäksi myös useampi sinitiainen on onnistunut saamaan poikaset elinkelpoisiksi huonosta säästä huolimatta. Ikävä kylla, myös harakka on huomannut että jälkikasvua on tulossa ja istuu männynlatvassa meilkein joka aamu kyttäämässä ns. low hanging fruits. Ajan ne pois joka aamu mutta eivät ole enää niin helposti säikyteltäviä, pahukset. 

Vaikka kello on jo puolikahdeksan laulaa kiuru täyttä häkää ja jopa lehtokerttu juttelee tavalliseen tapaansa. Siipikarjana voi pitää kyyhkysiä jotka gurklaavat talon ympärillä aamusta iltaan Että jaksavat! Ja nyt sitten myös taivaanvuohi! Elis siis tästä varmasti kehkeytyy hyvä iltä kuulla eri yö-laulajia ja toisella silmällä seurata miten Nadanille käy Ranskan avoimissa. Muui biiän!! 




2 kommenttia:

  1. mp

    Pica picat rajoittavat Lempi-kissamme ulkona liikkumista, toisaalta onneksikin niin ei pääse Lempi pahantekoon.
    Rakensivat kuusiaitaan pesää, vaimo niitä hangolla rokotti ja sai pesän sotkettua, jos nyt harkanpesä on sotkettavissa, asumattomaan kuntoon; itsellä ei olis ollut kanttia hajottaa toisten kotia.
    Arvostan vaimon urotyötä silti.

    Harakat muuttivat tien yli metsään.
    Nyt rauha maassa ja linnuillakin hyvä tahto.

    VastaaPoista
  2. Onko siepot jo saapuneet?

    VastaaPoista