torstai 28. elokuuta 2014

Ej ollenkaan dejligt Danmark

Tälläisellä textillä markkinoi Tanskalainen Samsön saari itseään. 
Birds of prey have always impressed man and recalled the feeling of freedom. A freedom that is being demonstrated fully when the big eagles unfolds their magnificent wings. The eagle is the national bird of several countries and the epitome of freedom.

Onpa aika ristiriitainen kuvaus. Mistä tulee "Feeling of freedom" kun näkee vangitun linnun nahkahuppu päässä ja ketju jalassa? Tragikoomista yhdistää tämä business kuvaukseen vapaudesta. Mieleen tulee enmmänkin kidnappaus, trafficking ja vankileiri. Rikkaat henkilöt useissa lähidän maissa maksavat suuria summia euroopasta ja aasiasta vangituista linnuista joka johtaa jalohaukkojen kannan voimakkaaseen vähenemiseen. Miksi sulatamme että roistot myyvät yhteiset luoononvaramme eniten maksaville?

Ikävä kyllä haukkojen ja kotkien vangitseminen ei miellytä vain lähiidän tyyppejä. Tanskassa on useita lintusirkuksia joita mainostetaan jonkilaisina lintu retretteinä. Esimerkiksi Skagenissa on vastaava petolintusirkus johon on tuotettu masentavan suuri määrä petolintuja ja joilla rahastetaan hölmöja turisteja lintujen hyvinvoinnin kustannuksella. Inte dejligt alls. 

Vihertikka vapaana kotipiirissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti