maanantai 16. syyskuuta 2013

Ei ikinä lainahöyhenissa

Inhoan ns shoppailemista sydänjuuria myöten mutta tänään kävimme ostamassa uuden sängyn. Olin tehnyt suhtkoht perusteellisen markkinatutkimuksen etukäteen ja tiesin mitä halusin. Siitä huolimatta ei kestänyt kuin 5 minuuttia ennenkuin myyjä sai minut vakuuttuneeksi siitä että itseasiassa tarvitsen sen hieman kalliimman mallin, extra paksun patjan, patjasuojan sekä kaksi tyynyä. Olen helpottunut että myyjä ei välittänyt "time share'" asuntoja Malagassa.

Itsesuojelu vaisto heräsi vasta höyhentyynyjen kohdalla, kieltäydyin niistä ja tiedustelin jos he tietävät mista sulat on peräisin ja mitenkä ne on kerätty. Eli onko höyhenet revitty irti kovakouraisesti shokissa olevilta hanhilta jollain paskaisella farmilla Unkarissa tai jossain muussa kehitysmaassa ilman mitään eläinsuojaa? Kauppiaalla ei ollut mitään tietoa höyhenien alkuperästä ja kuulemma kukaan muu asiakas ei ollut tiedustellut tätä.

Onko shoppailijoilla näin lyhyt muisti vai eikö välitetä käyttää kuluttajan valtaa parantamaan maailmaa höyhenen verran?


Valkoposkihanhet omissa höyhenissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti